29.7.17

35–36/1995 (Rumba 17)

Diana King hämmästyttää lista listan jälkeen. Jo kaksi viikkoa sitten oli ilmiselvää moukan tuuria, että Shy Guy pudotti runsaan pisteen erolla Scatman's Worldin 50 hittiä -listan kolmoseksi. Viime viikolla ei voinut olla kyse kuin häkellyttävästä sattumien summasta, kun Tuhat yötäkin ohittui yhtä täpärällä marginaalilla. Nyt Shy Guy kerää yhden vuoden korkeimmista viikkolukemista (255,92) ja nostaa paitsi Kingin Tougher than Love -albumin Top 10:een myös Bad Boys -soundtrackin 40 myydyimmän joukkoon. Enää ei voi mikään yllättää.

Myös Janne Hurmeella on selkeä linja eteenpäin: sijalla 23 käynyttä Kirje -singleä seuraa 15:ntenä debytoiva Postikortti. Epäilemättä parempi ratkaisu Unirecordsilta hakea ideat hitteihin eteisen lattialta kuin muiden levyiltä; kävisikö albumin nimeksi Anttilan Säästökirja? Vai ovatko Lauriloille tutumpia Haaste, Tratta tai Karhu?

Blurin ja Oasisin singlekamppailu näytti Suomessa alkuun kompensoivan Oasisin kotitappiota, mutta Country House porhaltaa kakkosviikollaan kauas Roll with Itin edelle. Radiomafia on asettunut selvästi Blurin puolelle, eikä Kiss FM:kään ole niin Oasismyönteinen kuin mihin on totuttu. Tällä viikolla julkaistu Blur-albumi The Great Escape avittanee Country Housea vielä jokusen pykälän korkeammalle 50 hittiä -listalla.