29.7.17

33–34/1995 (Rumba 16)

Tuhat yötä, ja vähän ylikin: 50 hittiä -lista on nyt kolme vuotta vanha. Tuona aikana on kuusi esittäjää kerännyt hiteillään yli 10 000 pistettä: Ace of Base, Neon 2, Madonna, Kaija Koo, 2 Unlimited ja Taikapeili. Kymppikärjen täydentävät näiden perässä Dr. Alban, Haddaway, Bon Jovi ja vain kolmella sinkulla 8300 pinnaa haalinut Rednex.

Ace of Basen ykkössija on kahden megahitin ansiota: All That She Wants ja The Sign ovat biisien kokonaistilaston kakkosena ja kolmosena, yhteensä noin 7600 pistettä. Kvartetti esitti tulevan singlensä Göteborgin MM-kisojen avajaisissa. Muista ruotsalaisista Pandora on 11:ntenä ja Roxettekin vain numeron perässä parasta brittiä, sijan 18 Pet Shop Boysia.

Englantilaisten asema on kehno tämänkin viikon listalla: brittihittejä on mukana viisi, mutta niistä kolme on uusintajulkaisuja (Kiss from a Rose, Paninaro ja Blue Monday). Maalla ei ole tarjota listalle yhtään naissolistia kuten ei USA:llakaan, mutta silti mukana on viiden valtion laulajattaria. Kotimaisten naisten seurana ovat Islannin Björk, Jamaikan Diana King, Hollannin Corona ja Ruotsin Pandora.

Naisääntä löytyy tietenkin myös La Bouchen tapaisten yhtyenimikkeiden takaa. La Bouchen voi katsoa suoriutuneen mahdottomasta, kun se on lykännyt 50 hittiä -listan Top 10:een niinkin amerikkalaistyylisen nyky-r&b-laulelman kuin Fallin' in Love. Tasokkaammat samanlaiset saavat myydä USA:ssa miljoonatolkulla ilman mitään reaktiota, mutta kun tilannetta alustetaan kunnon eurojöötillä (Be My Lover ja Sweet Dreams), niin meikäläinenkin musiikkimaku antaa myöten – ainakin vähäksi aikaa.