29.7.17

33–34/1994 (Rumba 16)

Hittipula! 50 hittiä -listan kärjen staattisuus johtuu paljolti siitä, että vanhoille suosikeille ei kertakaikkiaan löydy syrjäyttäjiä. Ensi viikolla syntyy todennäköisesti ennätys siinä, miten pienillä pisteillä pääsee ykkössijalle – se olisi syntynyt jo nyt, jollei muuten laskussa oleva 7 Seconds olisi saanut bonusta ilmaannuttuaan myös diskolistan häntäpäähän. Näyttävästi suoraan kahdeksanneksi nousevalla Princellä on suorastaan ulmalamainen elämänsä tilaisuus napata seuraava paalupaikka.

Viime viikolla rikottiin sekin ennätys, miten alhaisilla lukemilla saavutetaan sija 50 – asialla oli nyt jo pois pudonnut Petri Saarelan Kymmenen lasta ja omenapuu. Tämä tilapäinen, syysjulkaisujen myötä poistuva pistepula johtuu paitsi osa-alueiden välisestä hajonnasta myös siitä, että useimmilta albumilistan kärkilevyiltä ei ole pitkään aikaan julkaistu uutta singleä. Missä viipyy esimerkiksi 2 Unlimitedin seuraava lohkaisu?

Essi Wuorela (7) ja The B.C.52's (23) osoittavat kuten Mariah Careyn Without You aikoinaan, että joskus se kovin nousukunto löytyy vasta re-entryn jälkeen. (Meet) The Flintstones on edennyt tähän asti ihmeen kituliaasti varsinkin sinkkumyynnissä. Huomattavasti vetävämmän leffan huomattavasti vähemmän vetävä nimisingle, Billy Idolin Speed piipahti viime viikon sijalla 44.