28.7.17

34–35/1999 (Rumba 16)

Lou Began ylivoima jatkuu 50 hittiä -listalla. Vaikka mies kierrättääkin kuubalaista mambosykettä, häntä ei ainakaan amerikkalaisilla kriteereillä lasketa osaksi viime aikojen latinobuumia. Sijalla 30 debytoiva, ylikansallista poppia hoilottava Christina Aguilera on Billboard-luokituksessa latino, koska hänen isänsä on ecuadorilainen; Lou Began syntyperäksi ilmoitetaan täysin vääräoppinen yhdistelmä Sisilia/Senegal.

Geri Halliwellissä virtaa kuulemma espanjalaista verta, mikä tekee hänestä läpeensä katu-uskottavan latinotähden – niinpä Mi Chico Latino kiipeää kerralla 25 sijaa. Prosentuaalisesti kovin nousija on kuitenkin neljänneksi syyhkivä Neljä ruusua. Hunningolla-hitin liikesarja näyttäisi suuntaavan ykkössijalle, mutta pronssipallille Texasiin on vielä eroa yli 40 pistettä, ja Lou Began saavuttamiseksi pitäisi nykyinen saldo kaksinkertaistaa.

Viikon korkein tulokas Eiffel 65 viittaa ehkä nimellään Ranskaan, mutta trion jäsenten nimet Italiaan. 34:ntenä debytoiva Wamdue Project on puolestaan Scandinavian-levymerkistä huolimatta amerikkalaisvetoinen hanke. Blue (Da Ba Dee) ja King of My Castle muodostavat paraikaa Saksan singletilaston Top 3:n välissään Mambo no. 5.

Sasu Moilasen ilmestyttyä sijalle 46 on kaikille Veeti & the Velvetsin jäsenille nyt rekisteröity listaelämää kvartetin ulkopuolella. Sami Saarella on viisi hittiä ja Aki Sirkesalolla peräti viisitoista, mutta ainoa Veeti Kalliolle merkinnän tuonut laulusuoritus on Leningrad Cowboysin There Must Be an Angel, joka kävi 22:ntena kesällä 1997.