28.7.17

36–37/1999 (Rumba 17)

Hei mamboo! 50 hittiä -listan ja albumien Top 40:n ykkösenä paistattelevan Lou Began on duuni.netin uutisen mukaan arvioitu tienaavan 15 miljoonaa markkaa Perez Prado -kierrätyksellään. Aika summittainen arvio, sillä tärkeimmän markkina-alueen, USA:n valloitus on aivan alussa eikä kukaan tiedä, mihin astelukuihin jenkkien mambokuume vielä kihahtaa.

Suomessa on etenkin hittipuolella vaikea nähdä Begalle syrjäyttäjiä. Mambo no. 5 on pisteissä kaukana muiden edellä, ja viikon korkein tulokas on herran itsensä seuraava sinkku I Got a Girl. Viikonloppumyynnin perusteella voisi ennakoida, että uusi Neljä ruusua -albumi pistäisi lujastikin kampoihin A Little Bit of Mambolle. Jos Uusi aalto ei pääse listakärkeen, ei ainakaan Radiomafiaa voi syyttää tuen puutteesta. Toisin kuin viimeaikaiset kotimaiset läpimurrot (Maija Vilkkumaa, Zen Café, Bomfunk MC's) Neljä ruusua on saanut hieman kaikupohjaa muillakin radioasemilla.

Ihmettelin pitkään, miksi Sueden kymmenennen hitin, Everything Will Flow'n kertosäkeeseen teki mieli lisätä sanat ”aaa-haa, I never felt so low”. No sehän siinä, että biisi muistuttaa rankanpuoleisesti vanhaa Big Country -slovaria Chance. Vielä en ole keksinyt, miksi Ricky Martinin She's All I Ever Had kuulostaa niin kuluneelta, mutta varsin kehnosti se menestyy siihen verrattuna, että Livin' la vida loca on kaikkien aikojen viidentenä hittinä kerännyt yli 4000 listapistettä.