28.7.17

32–33/1999 (Rumba 15)

Seitsemän vuotta täynnä 50 hittiä -listaa. Kouluun ei olla menossa, mutta toimintametodeja on aina syytä tarkistaa. Tilaston radiopaneelia on nyt muutettu, koska NRJ, Kiss FM ja Radio Plus -ketju ovat ottaneet kesän aikana käyttöön uusia taajuuksia ja kaikkia voi nyt kutsua puolivaltakunnallisiksi. Lisää säätöä tapahtunee Finnhit-työnimellä valmisteltavan asemaketjun iskiessä eetteriin.

Ricky Martinin otteen kirvottua ykkössijasta on hittikärki vaihtunut kahdesti: Lou Bega sivuutti Jennifer Lopezin yhden viikon jälkeen. Bega ottaa tällä viikolla yli 70 pinnan etumatkan Lopeziin, joten valtakaudesta voi veikata pitkää. Mambo No. 5 pohjautuu Perez Pradon biisiin 50-luvulta, ja Vengaboysin We're Going to Ibiza hyödyntää samaan tapaan Typically Tropicalin noveltyhittiä Barbados vuodelta 1975. Perinteisempiä, turhankin uskollisia covereita tilastossa ovat Sakari Kuosmasen Paratiisi ja ATB:n Killer.

Suomalaiset listat ovat pärjänneet vuosikymmeniä ilman Kokkonen-nimisiä osanottajia, mutta nyt niitä saadaan kerralla kaksi, tangokuningatar Taina ja Mikko von Hertzenin kera duetoiva Terhi. Terhin ääni on toki raikanut lukuisilla Ultra Bran hiteillä; Kalifornia-albumilta nousee nyt jo neljäs lohkaisu kuuden parhaan joukkoon. Toisin kuin edeltäjänsä Ilmiöitä saa hyvin pisteitä sekä single- että albumimyynnistä, mutta radiokannatus  takeltelee.

Pari mokaa: 34:ntenä debytoiva Ronan Keating olisi mahtunut jo edelliselle listalle, jos olisin tiennyt biisin soivan myös Boyzonen kokoelmalla. Lene Marlin puolestaan komeilisi Ronanin edellä, jollei Sitting Down Here olisi unohtunut Radio Suomen ekasta soittoraportista.