29.7.17

30–31–32–33/1997 (Rumba 14–15)

Kesä on viimevuotiseen tapaan ollut vahvojen hittien aikaa. Sekä Hansonin Mmmbop että Alexian Uh La La La ovat jolkotelleet 50 hittiä -listalla pelottavan pitkään 300 pisteen kierrosaikoja; näistä Alexia on sentään jo selvässä laskussa. Paradision Bailando ja Sashin Ecuador keräävät nekin jatkuvasti potteja, joilla normaalisesonkina nappaisi ykkössijan.

Kauan on taktikoinut näiden perässä myös Princessa, jolle kertyy pisteitä saman laulun englannin- ja espanjankielisistä versioista. Anyone but You on radioiden suosikki, mutta Vivo myy singlenä ja on mukana kokoelmalistaa johtavalla tupla-cd:llä Hit Circus. Viime viikolla Top 5:ssä oli kolme espanjaksi laulettua tai huudettua biisiä, ja samaan seuraan on tunkemassa käsittääkseni portugalia solkkaava Samba de Janeiro. Suomalaisia Top 10:ssä edustaa ainoana Apulannan Mato.

Viikon kovin nousija on MTV3:n Suomen kaunein kunta -sarjan tunnari, Anna Erikssonin Kesä hengittää. Korkein debyytti 26:ntena on levy-yhtiötä vaihtaneen Don Huonojen Riidankylväjä. Jotenkin tuosta tulee mieleen, että kun Wilma teki viime vuonna ensimmäisen levynsä samalle puulaakille, sen isoin hitti oli nimeltään Pahanilmanlintu...

Uh La La La on ehtinyt kaikkien aikojen 50 hittiä -tilastossa 22:nneksi, ja Mmmbopkin on 50 parhaan joukossa. Nykyhiteistä kovin kokonaispotti on kuitenkin Prodigyn Breathella, joka etenee tuossa laskelmassa jo 10:nneksi. Vaikka Breathe on edelleen tuorein Prodigy-single, se saa The Fat of the Landin albumipisteistä vain ”vanhan hitin” osuuden eli 50 prosenttia, samalla tavoin kuin esim. Sashin Encore une fois.