29.7.17

1–2/1996 (Rumba 1)

Ne biisit, jotka ennen joulua jäivät komeista pistemääristään huolimatta Madonnan varjoon 50 hittiä -listalla, saavat näköjään mahdollisuutensa näin sesongin jälkeen. 1995 viimeisen listan ykköseksi kapusi Aikakoneen Odota, 1996 ensimmäisen Ace of Basen Beautiful Life. Koska viikkosaldot ovat yhä yli kahdensadan ja Ace of Basella jopa nousussa, saattaa vanhojen hittien valtakausi kestää vielä useammankin viikon; uudet uhkaajat ovat perinteisesti tähän aikaan vähissä.

Agentsin komea debyytti (16) lupaa ehkä liikoja, sillä Moskovan valojen numerojahti pysähtyy todennäköisesti Radio Suomen ja paikallisradioiden soittopisteisiin. Oikeastaan potentiaalisimmin nousee tällä viikolla Top 10:n saavuttava Earth Song. Muistattehan, että samalla viikolla ilmestyessään Bon Jovin These Days peittosi pahanpäiväisesti Michael Jacksonin Historyn – nyt kolmansien sinkkujen mittelössä Earth Song ohittaa Lie to Men, ja History on albumilistalla kymmenen sijaa These Daysin edellä.

Suomalaisittain vuosi alkaa murheellisesti: neljätoista hittiä 50:stä on kotimaisuusasteen aallonpohja. Albumien tilanne 11/40 on lähempänä normaalia, ja tällä viikolla sentään neljästä uutuudesta kolme on Suomesta. Se neljäs eli N-Trance on noussut meillä arvoon yllättävään Stayin' Alive -hitillään; kotona Englannissa ryhmän toinen single Set You Free myi viime vuonna selvästi enemmän kuin tämä Bee Gees -kierrätys.