29.7.17

31–32/1996 (Rumba 15)

Kaikkien 50 hittiä -listan kärkikymmenikön biisien pisteet ovat laskussa ...paitsi Killing Me Softlyn. Jo viime palstalla hehkutellun dominanssin jatkoksi tuo ihmekierrätys kapuaa myös Radio Suomen soitetuimpien joukkoon ja parantaa viikkopiste-ennätyksen 319,32:een. Killing Me Softly on noussut Britanniassa jo vuoden myydyimmäksi sinkuksi.

Loppukesä on musiikkirintamalla aina hiljaista aikaa, ja listoilla vallitsee vaisu asemasota – tosin 50 hittiä -tilastossa debytoi vahvasti muutama suomi-iskelmä, jotka soivat ahkerasti sekä Radio Suomessa että paikallisradioissa. Mamban Tennissukat kirjahyllyssä on taatusti viime aikojen lyhyin hitti: kestoa minuutti kolmetoista .

Onneksi mätäkuun pelastaa joka vuosi 50 hittiä -listan merkkipäivä: tällä viikolla tuli täyteen neljä vuotta. Eniten pisteitä keränneiden artistien lista ei ole edellisestä synttäristä muuttunut kovin paljon, mutta luetellaan nyt: 1. Ace of Base, 2. Madonna, 3. Neon 2, 4. Samuli Edelmann, 5. Kaija Koo, 6. 2 Unlimited, 7. Bon Jovi, 8. Taikapeili, 9. Dr. Alban, 10. J. Karjalainen. Edelmann oli vuosi sitten kahdestoista, Karjalainen vasta 22:s.