28.7.17

30–31/1999 (Rumba 14)

Livin' la vida loca on nyt 12 kärkiviikollaan 50 hittiä -listan pitkäikäisin ykkönen. Sen pisteet ovat jo selvässä alamäessä, mutta ei ole pahin uhkaaja, Beautiful Strangerkaan enää terävimmillään. Ehkä Madonna tekee taas saman kuin viime vuonna: Frozen peesasi seitsemän viikkoa kakkosena My Heart Will Go Onin takana ja pääsi kärkeen vasta, kun kummankin pistehuippu oli kaukana takana. Madonnan ja Ricky Martinin duettoa Be Careful ei kannata vielä odotella listalle, sillä tähdet ovat kuulemma budjetoineet aikaa yhteisen videon tekoon vasta joulukuuksi.

Top 50:ssä on 23 kotimaista esitystä, mutta Top 10:ssä ei yhtään! Korkeimmalla ristilippua hulmuttaa edelleen Aina kun sä meet, joka jaksaa pyöriä radiossa, vaikka Taikapeilin albumi floppasikin pahemman kerran. Hiljainen sesonki palauttaa listan pohjille ikivanhoja alesinkkuja; Apulannan Teit meistä kauniin kartuttaa jälleen ennestäänkin ennätysmäistä listaviikkomääräänsä, joka on nyt 46.

Lukukelpoisuuden nimissä olen lyhentänyt oheisessa listasarakkeessa Pet Shop Boysin paluusinkun nimen I Don't Know What You Want But I Can't Give It Any More. Eikä se edes ole listamme historian pisin, kahden kirjaimen turvin edelle menee Laura Jenna Ellinoora Alexandra Camilla Jurvanen.

Uutuuksia on loma-aikana saatu hittilistalle tosi kitsaasti, viime viikollakin vain yksi (The Offspringin kolmas albumilohkaisu The Kids Aren't Alright). Silti on ollut mieluisaa huomata, että Ruotsin euroviisuvoittaja Charlottella ei ole ollut aikeitakaan nousta messiin. Yllättävääkin sikäli, että kahden edellisvuoden voittajat Dana International ja Katrina & the Waves etenivät sijoille 3 ja 8.