27.7.17

31–32/2005 (Rumba 15)

Onnekkaat 13 vuotta täynnä 50 hittiä -listaa, ja kukapa olisikaan passelimpi juhlakalu kuin Crazy Frog. Vaikka 80-lukua ei pidetä antoisana popvuosikymmenenä, Axel F on jo kahdeksas ykköseksi noussut kasarikierrätys, edeltäjinään Whitney Houstonin I Will Always Love You, Hausmyllyn Jos (Words), Taikapeilin Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä, Mariah Careyn Fantasy (Genius of Love), Puff Daddyn I’ll Be Missing You (Every Breath You Take), Modern Talkingin You’re My Heart, You’re My Soul ja Ace of Basen Cruel Summer.

Soittoäänisammakko hallitsee myös albumitilastoa, mutta The Offspring tuskin suree syrjäytymistään – Greatest Hits kuitenkin toi kauan haetun paalupaikan. Sekä Smash, Ixnay on the Hombre että Americana jämähtivät kakkossijalle ja Conspiracy of One neljänneksi.

Martti Vainaa & Sallitut aineet käyttää aivan vääriä mömmöjä radiopomojen hurmaamiseen, mutta sinkkuna Pelimies käy kaupaksi samaan tahtiin kuin vuoden tähänastinen kärkimyyjä Taivas lyö tulta. Nightwishin kuuden ykkössinglen putki katkesi The Sirenin jäätyä kauas Vainaan taakse, ja väliin kiilasi Spesialistin ja Lord Estin Tammerfest-julistus Tää on festi.

Uutuusbändien lyhyet täsmäiskut singletilaston kärkeen ovat kesän mittaan poikineet manipulointiepäilyjä. Esimerkiksi ruotsinkielinen media (Vasabladet, HBL, Radio X3M) pohti kimpassa, millä lihaksilla vaasalainen Kometfabriken saavutti ykkössijan, ja ryhmältä taisi irrota ainakin puolittainen doping-tunnustus.