27.7.17

25–26–27–28–29–30/2005 (Rumba 13–14)

Dingo on raahannut vanhat luunsa sekä radiosoiton että sinkkumyynnin kakkossijalle, m utta ilman albumipisteitä sillä ei ole vielä asiaa Shakiran, The Black Eyed Peasin ja Coldplayn edelle 50 hittiä -listalla. Tämä kvartetti on kaukana muiden edellä ja taitaa pysyäkin jokusen viikon – yleinen pistekato saa monen vanhan biisin peruuttamaan takaisin ylöspäin. Singlelistalle ryöpsähtelevistä uutuuksista vain harvaa voi luonnehtia edes potentiaaliseksi hitiksi.

Ihan aidosti uudessa nousussa on PMMP:n Oo siellä jossain mun, joka loikkasi mm. Radio Novan tehosoiton tuella 44. sijalta 15:nneksi. Duon albumi ei suostu katoamaan Top 40:stä, ja kun heinä–elokuu yleensä nostaa pari sitkeää kärkkyjää uuteen listakukoistukseen, Kovemmat kädet on oiva ehdokas tämänkesäiseksi elpyjäksi.

Vähän eri sortin elpyjiä ovat Taiska ja Eini. Matkalla-kokoelma palautti Taiskan albumitilastoomme 28 vuoden tauolta, ja tuorein sinkkumerkintäkin on vuodelta 1981 (euroviisuehdokas Hiroshima). Einin myyntilista-ajoista on kulunut suunnilleen yhtä kauan, mutta Kun kosket mua -biisin kaltaisia iskelmäradiopisteillä tienattuja 50 hittiä -visiittejä nähtiin pari 90-luvullakin.

Vaikka Kentin keikka vaikutti albumimyyntiin vain neljän pykälän verran, radiosoitossa Palace & Main kihahti bändin uran parhaalle sijalle, kolmoseksi. Viikon albuminousija on Foo Fighters, jonka viimekertainen 27. sija tuli vain parin päivän myynnillä. Nyt In Your Honor eteni yllättävänkin lähelle Coldplayn tuntumaan.