29.7.17

29–30/1996 (Rumba 14)

Lomatunnelmista ei ole ollut tietoakaan 50 hittiä -listalla. Ensin Los Del Rion Macarena rikkoi ensimmäisenä 300 viikkopisteen rajan, sitten viime viikolla koko kärkikolmikko tappeli mitaleista yli 280 pisteen saldoilla. Nyt sitten Fugees korottaa viikkoennätyksen 314,62 pisteeseen! Killing Me Softlyn potti rakentuu näistä sijoituksista: singlemyynnin ykkönen, paikallisradioiden kakkonen, sekä Radiomafian että Kiss FM:n soitetuin, albumimyynnin yhdeksäs, diskolistan 15:s.

Macarena joutui kovan vastuksen takia tyytymään kuuteen ykkösviikkoon, mutta uhkaa yhä väkevästi Väinön asemaa vuoden 1996 Hittinä – siitäkin huolimatta, että J. Karjalaisen rallatus sai uutta vettä myllyynsä kerättyään Levyraadissa täydet 50 pistettä ja yli 70 % katsojien äänistä. Se on mm. palannut tutulle paikalleen Radio Suomen soitetuimmaksi. Väinön ja Macarenan ero on nelisensataa pistettä, mutta umpeutuu nykyvauhdilla jopa kuukauden sisällä.

Vaikka Karjalainen pärjää ja Laura Voutilaisen paluusinkun molemmat raidat ovat nousseet Top 20:een, niin suomalaiset hitit ovat muuttumassa suojelukohteiksi: niitä on Top 50:ssä vain 11. Albumilistan kotimaisuusaste on ihan hyvä (15/40), mutta käytännössä ainoa sinkkuna kaupaksi käyvä biisi on Movetronin Prinssi. Jopa paikallisradiolistan hiteistä puolet on ulkomailta, ja yksi on eksynyt myös Tätä Suomi tanssii -iskelmätilastoon: Viron euroviisu Kaelakee hääl, englanniksi Away from Home.