29.7.17

29–30/1995 (Rumba 14)

Koko heinäkuu on ollut 50 hittiä -listalla Bon Jovin ylivoimaa – suurimmillaan This Ain't a Love Songin ero kakkoseen oli yli 80 pistettä. Päivät huipulla ovat kuitenkin luetut, sillä Scatman's World on menossa albumipisteiden avulla ohi. Jos näin käy, todistamme taas listahistoriaa; Scatman John saisi ainoana ulkomaisena artistina kaksi ensimmäistä hittiään ykköseksi – kotimaasta löytyy kohtalotoveriksi Taikapeili.

Ainakin radiovastaanoton perusteella Neon 2:n paluu näyttää onnistuneen: toissavuotisen Rivien välistä -albumin viimeiset sinkut olivat pahoja floppeja, mutta Harmaan sävyjä tuo särmään havuja 29:ntenä. Neljä sijaa ylempänä 101 tekee Aamuyöstä ensimmäisen suomalaisen biisinnimen, jolla on päästy kaksi kertaa 50 hittiä -listalle. Toisen Aamuyön tehnyt tangokuningatar Merja Raski ei ole tyylillisesti niin kaukana 101:stä kuin luulisi; Raski nimittäin vastasi naislauluosuuksista Waldon diskohitillä It's About Time!

Kahden erillisen artistin duetot ovat harvinaisia listanäkyjä, mutta nyt niitä mahtuu kaksi Top 10:een, kun Samuli Edelmann ja Aikakone-vokalisti Sani ohittavat Michael ja Janet Jacksonin. Michael Jacksonilla on takanaan useampiakin duettoja, mutta The Visual Documentary -kirjan mukaan mies olisi halunnut niitä enemmänkin. Esimerkiksi Bad -singleen kaavailtiin ja melkein saatiin mukaan Prince, Madonna saatiin studioon asti tuloksetta ja I Just Can't Stop Loving Youhun otettiin Siedah Garrett vasta, kun Whitney Houston ja Barbra Streisand olivat kieltäytyneet.