29.7.17

24–25/1997 (Rumba 12)

Kymmenen kuukautta ekan hittinsä jälkeen italiatar Alexia viilettää Suomen ykköseksi albumilla Fan Club, jonka lauluista Summer Is Crazy nousi 50 hittiä -listalla seitsemänneksi, Number One 15:nneksi ja Uh La La La tunnetusti kärkipaikalle asti. Itse asiassa albumimenestyksen myötä Uh La La La alkaa uhata kaikkien aikojen viikkopiste-ennätystä (327,3), joka on Don't Speakin nimissä. Biisihän on noussut jopa Radio Suomen soitetuimpien kakkossijalle.

50 hittiä -listalla on nousijoita enemmän kuin miesmuistiin ja pistetaisto sen mukainen. Esimerkiksi Ruotsissa sinkkuna jo tuplaplatinaa myynyt Paradision Bailando jää sijalle 16 pisteillä, joilla olisi kuukausi sitten päässyt kahdeksanneksi. 20:ntenä debytoiva Tommi Läntinen saa jo yhdennentoista hittinsä, mutta sijan 48 Samuli Edelmannilla on niitä vielä kaksi enemmän. Samuli jakaa eniten hittejä -tilaston kakkossijan Mikko Kuustosen, 4R:n ja Bon Jovin kanssa; kärjessä on tietysti Madonna (17).

Top 30:ssä on ainoastaan yksi brittiläinen akti (The Blue Boy), mutta silti kaksi brittien euroviisuedustajaa, amerikkalainen Katrina and the Waves ja yllättävän radiosuosion kerännyt australiatar Gina G. Kaikkiaan 30:n joukossa on kymmenen maan edustajia, jos huomioimme että Smurffit ovat belgialainen keksintö. Vielä ihmeellisempää, että hittien nimissä on universaalimpien tokaisujen (Uh La La La, Mmmbop, Mato) seassa mm. ranskaa (Encore une fois), espanjaa (¿Bailando?) ja italiaa (Ti amo).