29.7.17

22–23/1997 (Rumba 11)

Uusi vuodenaika ilmoittaa itsestään toiveikkaasti ainakin 50 hittiä -listalla. Sekä tulokkaita että vöyräitä nousijoita on ruuhkaksi asti, eikä tilastossa ole enää kauemmin kuin 13 viikkoa mukana viihtyneitä lauluja. Kärkipaikkakin vaihtuu toisena viikkona perätysten, mutta nyt ykkössijan nappaavalla Alexialla on selvä aikomus hallita kukkulaa vielä pitkään; Uh La La Lan yhteispisteet ovat paremmat kuin millään hitillä sitten Don't Speakin parhaiden päivien.

Paras myötätuuli on listan ensikertalaisilla. Siis teknisesti ottaen ensikertalaisiksi tulkitaan niinkin tutut nimet kuin kaukaa hämärästä pronssipallille ampaava John Fogerty, euroviisuilla uransa restauroinut Katrina and the Waves (25–9) ja soolourilla superstaran arkeaan piristäneet Per Gessle (45–36) ynnä Jon Bon Jovi (debyytti 17:ntenä). Jonin edellisen irtioton (1990) aikaanhan 50 hittiä -listaa ei ollut vielä olemassa – Fogertyn edellisestä levystä (1986) puhumattakaan.

Huimin vauhti on ihan oikeasti tuoreella veljestriolla Hanson, jonka Mmmbop kuittaa 39 sijan ja 148 prosentin parannuksen viime viikosta.