27.7.17

21–22/2005 (Rumba 11)

Tyhjä huone täyttyy vähitellen, sillä se keräsi tällä viikolla vuoden parhaat pisteet 50 hittiä -listalta. Myös radiosoitossa yllettiin pitkästä aikaa yli sadan viikkopisteen, asialla viidennen Top 5 -radiohittinsä pukannut Juha Tapio. Ohikiitävää-albumille Top 10 -kynnys on kiusallisen korkea – se on kärkkynyt jo kahdeksan viikkoa sijojen 15 ja 11 välillä.

Seitsemästä hittiuutuudesta vain yksi on suomalainen, ja kaukomailta saapuvat myös pätevimmät kärkipaikan uhkaajat. The Black Eyed Peas ja Gorillaz ovat ehtineet kuuden parhaan joukkoon ennen albumin ilmestymistä, ja Shakira debytoi näyttävästi sijalla 15. Kukaan tuskin silti odottaa La torturan toistavan kolmen vuoden takaisia saavutuksia: Whenever, Wherever pitää edelleen 50 hittiä -listan yhteispiste-ennätystä.

Joku saattaa hymähtää nähdessään Teuvo Lomanin sinkkulistalla, mutta hän on siellä sentään rehdisti omissa nimissään. Ei käytä esimerkiksi pseudonyymiä Illi kuten Salatut elämät -näyttelijä Aleksi Sariola tai vielä salaperäisempää Super8-aliasta kuten entinen XL5-poikabändin jäsen Elo eli Miika Eloranta. Ruotsalaisen Synergyn puolikas David Westerlund vaikutti samalla prosenttiosuudella 90-luvun tanssihittikoneessa, Antiloopissa.

Coldplayn Speed of Sound pärjäilee meillä vielä radiopisteiden varassa (sinkkumyynti ja MTV Nordic -rotaatio näkyvät vasta ensi listalla), mutta Britanniassa on jo kohistu sen häviöstä soittoäänikammotus Crazy Frogille. Mitäs kohisemista tuossa on, kun bändin aiemmatkaan singlet eivät saavuttaneet paalupaikkaa – In My Place kiipesi niistä parhaana kakkoseksi.