29.7.17

21–22/1996 (Rumba 11)

Suomalaisia lauluja on uusimmalla 50 hittiä -listalla rempseät 24, mutta kärkipäässä on tilaa epätavalliselle maantieteelliselle kirjolle. Top 10:een mahtuu nimittäin hittejä peräti kahdeksasta maasta: Suomi (J. Karjalainen, XL 5), Britannia (George Michael, Pet Shop Boys), Espanja (Los Del Rio), Italia (Robert Miles), Ruotsi (Leila K), Saksa (Fool's Garden), Irlanti (The Cranberries) ja USA (Soundgarden)!

Harvinaisin hittimaa noista on Espanja, josta vuosina 1992–95 ei tullut yhtään Top 30-singleä. Viime viikolla Los Del Riolla oli seuraakin, kun Kadocin The Nighttrain piipahti 48:ntena. Nyt Macarena on niin vahvassa nosteessa, että Fastlovella tekee tiukkaa ehtiä ykköseksi, vaikka se onkin enää viiden pisteen päässä sitkeästi radioissa soivasta Väinöstä. Parin viikon päästä saattavat myös Bryan Adams ja Metallica olla yllättävän  lähellä paalupaikkaa.

Väinö-väinö on ollut mm. Radio Suomen soitetuin viisu jo pari kuukautta ja alkanut pyöriä myös niillä kanavilla, jotka aluksi tarttuivat sinkun toiseen raitaan Tyttöni mun. Viimeistään kolmen viikon sisällä siitä tulee vuoden suurin hitti, sillä yksikään laulu ei vielä ole kerännyt 2000 pistettä; lähimmäs ovat päässeet Spaceman ja Don't Look Back in Anger.