29.7.17

23–24/1996 (Rumba 12)

Kaiken sukseen keskelläkin Metallican Until It Sleepsille on aikamoinen haaste päästä 50 hittiä -listan kärkeen; Los Del Rion Macarena lypsää pisteitä Radio Suomea myöten eikä ole järin helppo ohitettava. Se on listan ensimmäinen espanjalainen ykkönen ja 7 Secondsin ohella ainoa, jossa lauletaan muullakin kielellä kuin suomeksi tai englanniksi.

Viimeksi päivittelin tilaston monikansallisuutta, joka näyttää vain vahvistuvan. 13 parhaan joukossa on kymmenen maan edustajia, jos Britannian väreissä euroviisuillut Gina G. lasketaan australialaiseksi. Jäljempää löytyy yrittäjiä, jotka ovat syntyneet niinkin eksoottisissa kolkissa kuin Haiti, Nigeria, Kuuba ja Joensuu. Haitilaista verta on Fugeesissa, jonka albumi The Score ei kehusta, kohusta ja muiden pohjoismaiden suosiosta huolimatta ole vieläkään kiivennyt Suomen Top 40:een.

Metallica ja Bryan Adams pönkittävät statustaan sillä, että omien biisien seurana on suomalainen cover (sijat 45 ja 49). Väinön voittokulun vanavedessä listalla huhuillaan muitakin miehiä, nimeltä mainiten Joeta, Alexia ja Fritziä. Top 30:ssä on neljä biisiä sekä Italiasta että Saksasta.