29.7.17

19–20/1996 (Rumba 10)

Madonnalla on eniten hittejä ja ykkössijoja 50 hittiä -listan miltei nelivuotisessa historiassa, mutta daamin piikkiin näyttävät kertyvän myös tilaston huimimmat romahdukset. Ihan ensimmäinen ykköshitti elokuulta 1992, This Used to Be My Playground, notkahti kahdessa viikossa kakkossijalta 34:nneksi ja joulukuussa 1994 Secret samoista asemista 36:nneksi. Taito on tallella: viime lehden aikoihin kolmosena komeillut One More Chance hukkasi kaksi kertaa peräkkäin yli 30 % pisteistään, mikä pudottaa sijoitusta 37 porrasta.

Madonnalla on siis eniten hittejä ja ykkösiä, mutta eipä ole kokonaispisteitä! Ace of Basen yhdeksän hittiä ovat keränneet yhteensä 18728,84 pistettä, jolle Madonnan viisitoista listakäyntiä häviävät yli kahdella tuhannella.

Leila K:n Electric saatiin savustetuksi ulos Top 50:stä 22 viikon jälkeen, joten Joan Osbornen One of Us pääsee listanestoriksi vaivaisella 13 viikon saldolla. Mutta on mukana ainakin yksi kestohittiehdokas: Robert Milesin Children on kasvattanut pisteitään kymmenenä viikkona peräkkäin. Sukseesta huolimatta Childrenillä on vielä viitisensataa pinnaa matkaa lista-arkiston suurimpaan italialaishittiin, Cappellan Move On Babyyn.

XL 5:n kakkossingle debytoi lähes esikoisen malliin sijalla 13. Tällä viikolla julkaistun Pedon merkki -albumin menestys lienee silti kaikille jonkinlainen mysteeri, sillä eivät nuo ulkomaisetkaan poikapoplevyt aina pärjää täällä mainittavammin; katsokaa Take Thatin Greatest Hitsiä, joka jo 7. viikollaan on pudonnut sijalle 32. Mutta jos Pedon merkki menestyy, se antaa myös Kuivaa kyyneleet -sinkulle eväät uhata J. Karjalaisen paalupaikkaa.