28.7.17

20–21/1999 (Rumba 10)

Elämä on hullua ja ihanaa 50 hittiä -listalla. Ilmeisesti jonkin urheilutapahtuman innoittama Ihanaa Leijonat, ihanaa näyttäisi lähestyvän ykköstä, Livin' la vida locaa hyvinkin uhkaavasti, mutta todellisuudessa piste-ero on viikossa kaventunut vain 79:stä 65:een. Ricky Martinin profiili on hyvän albumidebyytin myötä niin korkealla, että A-Tyyppi ja ilmeisesti urheiluselostajana mainetta niittänyt Antero Mertaranta eivät voi päästä ohi pelkän singlemyynnin ja radiosoiton turvin – ja formaattiradioistahan on turha luulla kuulevansa leijonarallia.

Sen kahden vuoden aikana, kun listalle on erikseen merkitty viikon kovin nousija, on sadan prosentin pisteparannus riittänyt aina titteliin, usein puolta pienempikin. Nyt ei: Geri Halliwellin Look at Me harppaa 38. sijalta yhdeksänneksi (+105,5 %), mutta Jari Sillanpää etenee ennätykselliset 42 porrasta (+156,7 %). Ensi viikolla nuo biisit kisaavat todennäköisesti sijasta kolme. (Myös Spice Girlsin Spice Up Your Life nousi aikoinaan viikossa 42 sijaa, 49–7.)

Top 50:n kaksi eniten pisteitä kerännyttä laulua (Roxetten Wish I Could Fly ja Britney Spearsin ...Baby One More Time) ja korkein debyytti (Backstreet Boysin I Want It That Way) ovat kaikki ruotsalaista tuotantoa. Esittäjien mukaan lajiteltuina tilaston 25 ulkomaista esitystä pirstoutuvat kiitettävästi: USA 6, Britannia 5, Ruotsi 3, Saksa 3, Irlanti 2, yhdellä edustajalla Puerto Rico, Australia, Ranska, Kanada, Espanja ja Italia.