29.7.17

17–18/1996 (Rumba 9)

Katse 50 hittiä -listan huipulle: jo näkyy silmät ja suu, ei voi se olla kukaan muu. Missä se Väinö on? saa pienemmän osan J. Karjalaisen albumimyyntipisteistä kuin saman sinkun pääraita Tyttöni mun, mutta tarmokas radiokannatus nostaa sen melko vaisussa kärkikamppailussa ykköseksi asti. Koska Tyttöni mun on jäänyt selvästi Väinön varjoon, on kai oikeutettua antaa molempien tästedes puolustaa asemiaan yhtä suurella myyntikertoimella.

Näin Väinö löytynee jatkossakin yhtä helposti tilastomme kärjestä, sillä haastajat ovat kevään korvalla käyneet vähiin. Top 20:ssä tosin debytoi kaksi tulevaa uhkaa, The Cranberriesin Salvation ja George Michaelin Fastlove. Kotimaisista nousee yksi muita kiivaammin; vaikka jo Hectorin jouluhitti Yö tanssittaa oli suomisoul-opportunismin valio, niin sekin häviää härskiydessä Riki Sorsan Ihana kuume -sirkesaloilulle.

Listan yläosassa on aikamoinen pistetyhjiö ja sijoitukset polkumyynnissä, koska sinkkumyynnin parhaat eivät soi radiossa ja toisinpäin. Top 50 -pistekynnys on kuitenkin tavallista korkeampi (yli 54), ja sen tuntumassa on tuloksetta kuplinut muutama yrittäjä varsin pitkään: mm. Don Huonojen ja Sub-Urban Triben Sirkuksessa, Queenin You Don't Fool Me ja The Presidents of the USA:n Peaches. Rembrandtsin viimevuotinen jenkkiradiojyrä I'll Be There for You pääsee mukaan vasta nyt Friends-sarjan saavuttua Suomenkin televisioon.