28.7.17

18–19/1998 (Rumba 9)

My Heart Will Go On saavutti tällä viikolla 50 hittiä -listan kokonaispiste-ennätyksen. Sillä kesti vain 15 viikkoa ohittaa potti, jonka keräämiseen Kaija Koon Kuka keksi rakkauden käytti aikoinaan 42 viikkoa. Vaikka Titanic-tunnari pöyhkeilee yhä tilaston kakkossijalla, se saa radiosoitosta enää jämäpisteitä. Myyntiä riittänee sekä singlemuodossa että kahdella albumilla niin pitkään, että nykyisten kahdeksan napin perään ilmaantuu vielä pari-kolme lisää.

Noin vuoden tauon jälkeen ykköshitti on kotimaista tuotantoa (kiitos J. Karjalaisen), ja vielä pitempi aika on siitä, kun meikäläinen laulu edellisen kerran ylitti 2500 pisteen rajan (Aikakoneen Nti Groove joulukuussa 1996). Siihen yltää nyt viimeisillä voimillaan Neljän Baritonin platinasingle Pop-musiikkia. Yhteensä Top 50:ssä on 26 suomalaista hittiä, ja niistä suurin osa nousussa!

Etenijöitä ovat mm. Jonna Tervomaan Keskeneräinen ja Niko Ahvosen Yliluonnollinen. Etenkin ns. soul-osastomme on mieltynyt nen-päätteisiin yhdyssanoihin. Aki Sirkesalon isoin hitti on tunnetusti Naispaholainen, Sami Saaren puolestaan Ainutkertainen. Samaan liigaan pyrkivä Eroné on päässyt listalle ja listan tuntumaan biiseillä Punahuulinen ja Taikauskoinen. Vaikka Jiri Nikkisen 13:nneksi kiivennyt laulu ei olekaan Läpinäkyväinen, mies niputtuu armotta: hänen Revolver-nimikkeensä sinkuista parhaiten pärjäsi Kesähelteinen.