28.7.17

16–17/1998 (Rumba 8)

Singlemyynnillä on yhä johtava rooli 50 hittiä -listan kärkidraamassa. Viime viikolla Madonnan loputon kärkkyminen päättyi onnellisesti ykkössijaan ja nyt sama kohtalo oli pedattu J. Karjalaiselle, mutta paalupaikalle palasi kiusallisen tuttu Celine Dion. Paras selitys on se, että Frozen ja On kaikki niinkuin ennenkin putosivat ulos sinkkujen Top 20:stä, mutta My Heart Will Go On nousi neljänneksi. Kokonaispisteiden suunta on silläkin alaspäin, joten J:llä on yhä sauma ohitukseen.

Yhdeksästä uutuudesta viisi korkeinta on Pohjoismaista. S.O.A.P. edustaa puolessa vuodessa tanssipopin suurvallaksi kasvanutta Tanskaa, JS 16 on Suomen Turussa vaikuttava parikymppinen sellotaiteilija Jaakko Salovaara. Toisin kuin albumien Top 10:een kiipeävä Apocalyptica Salovaara luottaa popurallaan hieman toisenlaiseen instrumentaatioon.

Sekalaisia nousijoita: Soulfly on Sepulturasta kytkintä nostaneen Max Cavaleran yhtye. Edeltäjänsä tapaan sinkkuna villisti myyvä It's Tricky on kaksinkertaista kierrätystä. Run DMC:n hamalla 80-luvulla huutama osuus perustuu vahvasti Toni Basilin aiempaan hömppähittiin Mickey. Kaija Koon oudon suppea luonnonilmiöteema jatkuu: todennäköinen ensi viikon korkea debyytti kantaa nimeä Minun tuulessa soi.