27.7.17

17–18/2005 (Rumba 9)

Apulannalla on päällä kaksi putkea: 50 hittiä -listalta tuli kuudes peräkkäinen ykkösviikko, ja Kiila-albumi on laskeutunut kärjestä porras kerrallaan: 1–2–3-4–5–6. Otaksuin Maija Vilkkumaan syrjäyttävän Pahempi toistaan -biisin jo tällä viikolla, mutta Se ei olekaan niin on käynyt kehnosti kaupaksi singlenä. Jollei tahti parane, seuraavaksi ykköshitiksi saattaa kiivetä Viikatteen Tie.

Ulkomaita kärkikymmenikössä edustaa vain K-maro, mutta sangen tehokkaasti – hän syntyi Cyril Kamar -nimisenä Libanonissa, muutti 13-vuotiaana Kanadaan ja löi Femme Like U -hitillään ensiksi läpi Ranskassa. Kelpo paikkaaja tuli myös Italiasta: sijan 38 Laura Bono on ihan hyvä vaihtoehto sille, että listalla näkyisi suomalaiskaiman tuore versio Mistakes-hitistä Pidä huolta ja vielä yksi lohkaisu U2:n viimevuotiselta albumilta.

Antti Tuiskun ei tarvitse ainakaan vielä murehtia suosion katoamista, sillä Tyhjä huone -sinkkua ostettiin yli neljä kertaa niin paljon kuin lähintä uhkaajaa. Tuo kakkonen, Reverend Bizarren Slave of Satan on listahitiksi luku sinänsä: sille on merkitty kestoksi sekuntia vaille 21 minuuttia! Tulevalle albumille on kuitenkin saatu mahdutetuksi kahdeksan biisiä.

Matchbox 20 -vokalisti Rob Thomasin debyytti USA:n albumiykkösenä ei yllättänyt, mutta miksi Lonely No More on Suomen radioiden soitetuimpia kappaleita? Kuluneempaa melodiaa harvoin kuulee. Thomasin ainoa aiempi täkäläinen tilastomerkintä, lauluosuus Santana-hitissä Smooth jäi keskinkertaiseksi muun maailman voittokulkuun nähden. On vielä aikaista sanoa, saako harvinaisesti suoraan Hot 100:n kahdeksanneksi loikannut Coldplay-sinkku Speed of Sound meillä yhtä lämpimän vastaanoton.