29.7.17

15–16/1996 (Rumba 8)

Kevätväsymystä hittimarkkinoilla? 50 hittiä -listalla on epätavallisen vähän nousijoita, ja niistäkin osa vanhoja tuttuja. Joan Osbornen One of Us palaa Top 10:een ilmestyttyään vasta viime viikolla myyntiin singlenä, ja Dr. Alban sekä Tina Turner saavat uutta puhtia albumeistaan. Jopa viikon vauhdikkain etenijä, Michael Jacksonin They Don't Care About Us kävi radiohittinä listalla viime elokuussa.

Vaikka J. Karjalainen kohoaa näyttävästi kahdella biisillä sijoille 5 ja 6, niin kumpikin niistä on lähellä maksimiaan; radioasemat ovat tehneet valintansa ja soittavat vain jompaakumpaa. Korkein debyytti, Kirkan Toukokuu aiheuttaa lähiviikkoina pelkällä nimellään tehokkaan Pavlov-efektin erinäisillä kanavilla, mutta senkin mahdollisuudet ovat rajalliset. Kirkan ensimmäinen albumi uudelle yhtiölle ilmestyy nimittäin vasta syksyllä.

Leningrad Cowboys voinee siis huoleti pitää kärkisijaa jonkin aikaa, jollei Madonna rupea tämän kiihkeämmin tavoittelemaan kuudetta paalupaikkaansa. Kuten viimeksi uumoilin, Where's the Moon on ensimmäinen englanniksi laulettu kotimainen ykkönen. Tittelin suokin sille mieluummin kuin vaikkapa Sound of RELSin Feel the Groovelle ja sen kertosäkeelle ''Come on and get in the mood/ come on and feel the groove''. Stacy Lattisaw lauloi vuonna 1980 brittilistan kolmosena tismalleen samalla melodialla: ''Come on and jump to the beat/ come on and dance with me''. Ehkä toivomme, että RELSin vääjäämätön kansainvälinen läpimurto ei toteudu tällä nimenomaisella singlellä.