29.7.17

17–18/1995 (Rumba 9)

Tom Jones ja The Rolling Stones kävivät lähellä, mutta vasta Scatman John pääsi ensimmäisenä yli 50-vuotiaana 50 hittiä -listan ykköseksi. Scatmanillä on lähes maksimipisteet niissä sarakkeissa, joista se ylipäänsä voi pisteitä saada; se on sekä Radiomafian että Kiss FM:n soitetuin biisi ja mukana kokoelmatilastoa johtavalla F1 -albumilla. Mies änkyttää myös paikallisradiolistan kakkosena ja diskolistan nelossijalla, mutta tekee singlemyynnissä tilaa Haddawayn paluuhitille Fly Away.

Listan seniorin titteli menee kuitenkin yhden ikävuoden erolla M.A. Nummiselle (s. 1940), joka hämmentää paitsi raikkaalla Baccara-tulkinnallaan myös keräämällä pisteitä kahdella erikielisellä levytyksellä. Radioissa on niskan päällä Yes sir, jag är boogie, mutta albumilistalle nousee tällä viikolla suomenkielinen versio. Koska mitä luultavinta on, että sekä levykauppojen että radioasemien raportoijille nuo painokset ovat yhtä ja samaa neronleimausta, niin myös 50 hittiä -lista tyytyy yleiseen käytäntöön. Jag är boogie poikkeaa olennaisesti Olen boogiesta siinä, että se todennäköisesti sisältää äänitehistorian pisimmän lauletun äng-äänteen.

Yleisen käytännön vastaisesti jojoilee Captain Hollywood Projectin Flying High, jonka hillitön vuoristorata singlemyynnissä heijastuu myös 50 hittiä -listan sijoituksiin. Jo viime vuonna julkaistu Flying High on ollut singletilaston Top 10:ssä kuusi viikkoa, mutta mitkä viikot? 4, 7, 10, 11, 12 ja 17/95!