29.7.17

15–16/1995 (Rumba 8)

Rednex ja Scatman John nousevat vaivatta korkeimmille korokkeille 50 hittiä -listan kärkisijojen uusjaossa. Viime viikolla menivät huippulevyjen pisteet niin ristiin, että Movetron koukkasi ykköspaikalle listahistorian toiseksi alhaisimmalla saldolla. Tuo ei ole välttämättä mikään häpeän aihe, sillä se mitättömin ykkönen, Pharaon There Is a Star on sittemmin kasvanut nelinkertaiseksi nappihitiksi, ja Romeo & Juliakin on sijoittumassa vuoden 1995 kokonaislistalla ainakin 25 parhaan joukkoon.

Yläpäässä vipisee, mutta alapäässä ei – mukaan saadaan tällä viikolla vain kolme uutuutta. The Bucketheadsin brittihitti The Bomb! (These Sounds Fall Into My Mind) pääsi myyntipisteillään jo edellisen listan tuntumaan, mutta yllättävä kannatus Radiomafiassa nostaa sen peräti 24:nneksi.

En tiedä, onko kovin retrohenkinen The Bomb luokiteltavissa coverbiisiksi, mutta sellaisia on 50 hittiä -listalla epätavallisen vähän – Top 20:ssä ei yhtään. Teemallisia coveralbumeita on julkaistu tänä keväänä tuhkatiheään, mutta varsinaisia hittejä niistä ei näytä lohkeavan. Ensi listalle on kuitenkin luvassa pari kiinnostavaa kierrätystä: Tuomari Nurmion Lemmenloruja (Frank & Nancy Sinatran Somethin' Stupid, 1967) ja M.A. Nummisen Yes sir, jag är boogie (Baccaraa vuodelta 1977).