28.7.17

16–17/1999 (Rumba 8)

Kärkikamppailua 50 hittiä -listalla käydään sillä, kenen pisteet putoavat vähiten. Britney Spearsin ...Baby One More Time nousee kakkoseksi, vaikka miinusta tuli 14 prosenttia edellisestä viikosta. Niinpä huipulle saatetaan lähiaikoina loikata vaatimattomistakin lähtökohdista. En ihmettelisi, jos Don Huonojen 24:ntenä debytoiva Kannibaali etenisi jo ensi viikolla top kolmoseen ja kelluisi pinon päällimmäisenä seuravan Rumban ilmestyessä. Donkkareilla on tähän mennessä kolme Top 10 -hittiä, mutta yksikään ei ole edennyt viiden parhaan joukkoon.

Kannibaalin vakavin kilpailija on pelkällä radiosoitolla 10:nneksi kohoava Livin' la vida loca. Ricky Martin osaa tunnetusti myydäkin levyjä, ja tulevasta albumista on helppo veikata miehelle läpimurtoa myös Amerikassa Grammy-juhlissa kohahduttaneen esiintymisen jälkeen.

Läpimurtohiteille on ominaista edestakainen liike ja pitkä listallaolo; jostain syystä Robbie Williamsin kaikki sinkut käyttäytyvät Suomessa tuon kaavan mukaan. Millennium ja No Regrets viettivät 12 ja 13 viikkoa tilaston keskivaiheilla ja parhaimmillaankin vain huipun tuntumassa. Nyt Strong sahaa ylös alas ja yltää kahdeksannella viikolla parhaaseen sijaansa (23).

Uusi Apulanta-levy ei ollutkaan vanhan surma: Hallaa-ep:n voittokulusta huolimatta myös Teit meistä kauniin jaksaa myydä sinkkuna ja sitä myöten roikkua hittilistan pohjilla. Hallaahan on tuttu trion viimevuotiselta albumilta, mutta ostajia houkuttelevat taatusti enemmän kolme uutta biisiä, jotka on sijoitettukin levyllä nimiraidan edelle.