28.7.17

14–15/1999 (Rumba 7)

Jäätelöauton polttoaine riitti sittenkin 50 hittiä -listan huipulle. Ultra Bran osakkeet ovat kohonneet etenkin radiosoitossa, esimerkiksi sangen maaseutupainotteinen paneeli valitsi Kalifornian paikallisradioiden kuukauden levyksi. Mutta kaskessa riittää kantoja: Radio Novan 30 soitetuimman biisin joukossa ei ole yhtään suomalaisäänitettä samaan aikaan, kun myyntilistat täyttyvät kotimaisista levyistä.

Sekä 50 hittiä- että albumitilastojen ykkösinä on viimeisen kolmen kuukauden ajan ollut pelkästään kotimaisia äänitteitä. Ehkä ihmeellisin suhdannemuutos on se, että viimeksi katsoessani Jyrki Countdownissa oli seitsemän suomalaista videota kahdeksan parhaan joukossa!

Kukkeimmasta keväästä huolimatta Suomen listoilla on ihmeen niukasti uutuuksia ja yleistä liikehdintää; Mariah Careyn I Still Believe ottaa viikon kovimman nousijan arvonimen vaivaisella 40 prosentin petrauksella. Pistemäärien tasaisuudesta kertoo se, että Sami Saaren radiohitti Onnen kyyneleet kohoaa 23. sijalta yhdeksänneksi, vaikka pisteparannus oli vain 96:sta 116:een (pyöreästi ilmaistuna).

Apulannan Teit meistä kauniin sinnitteli tällä viikolla 50 hittiä -historian jaetulle ykkössijalle listaviikkojen määrässä. Toisin kuin Kaija Koon Kuka keksi rakkauden se on roikkunut mukana 42 viikkoa yhtäjaksoisesti. Kokonaispisteissä tuo melkein yksinomaan sinkkumyynnillä saldoaan kartuttanut hitti on seitsemäntenä.