28.7.17

14–15/1998 (Rumba 7)

On kaikki nii nkuin ennenkin: biisi jonka nimestä saa karmeita aasinsiltoja kerää 50 hittiä -listalla paremmat viikkopisteet kuin mikään kotimainen laulu lähes puoleentoista vuoteen. J. Karjalaisella riittää silti vielä kiipeämistä katkaistakseen Madonnan 7-viikkoisen kakkos- tai Celine Dionin 10-viikkoisen ykkösputken. Eroa Frozeniin on 67 pinnaa ja My Heart Will Go Oniin yksitoista lisää.

Hittilista on oudon kaksijakoinen: Top 20:ssä on tasokas taisto, jossa muutama biisi putoaa kasvaneista pisteistään huolimatta, mutta alapuoliskoon ei tahdo millään löytyä uutta verta. Jopa tutulla nimellä, mutta oudoilla naamoilla yrittävä 2 Unlimited hivuttautuu 50:n joukkoon uudella huonousennätyksellä. Ensi viikoksi on luvassa tilastomme alkuaikojen toisen hitti-ihmeen, Ace of Basen paluu.

Kun varsinainen edustuskappale, Edean Aava on lopulta alkanut soida radiossa, mahtuu 50 hittiä -listalle peräti neljä Suomen euroviisukarsijaa. Enemmänkin voisi mahtua, mutta esim. Ultra Bran ehdokas Tyttöjen välisestä ystävyydestä odottaa yhä levyttämistään ja ilmestyy aikaisintaan toukokuussa.