29.7.17

16–17/1997 (Rumba 8)

Unihiekkamyrsky pudotti Ain't Talkin' Bout Dubin 50 hittiä -listan kärjestä täpärällä puolentoista pisteen erolla. Tilasto on täynnä nousijoita ja etenkin kärkikympin kynnykselle on rakentunut kunnon ruuhka, mutta ykköshittiehdokkaista on ilmeinen pula.

Miten olisi viikon korkein debyytti? Vaikka Michael Jackson ei ole kertaakaan päässyt listamme kärkeen (Earth Song ja Scream saavuttivat kakkossijan), niin ehkä se enteilee jotain, että Blood on the Dance Floor on ensimmäisenä Jackson-sinkkuna noussut Radio Suomen soittolistalle. Sinnepä se sopiikin saumattomasti Paavon ja Zephyrin väliin.

Kahden viikon takaisen ykkösen Don't Speakin romahdus 17:nneksi näyttää dramaattiselta, mutta tosiasiassa biisin pisteethän ovat pudonneet jo yhdeksän viikon ajan – se ei aluksi vain näkynyt sijoituksissa. Viime viikolla tämä No Doubtin kiviriippa saavutti historian toisena hittinä kahdeksan nappia eli 4000 pistettä. Muutkin osaavat ottaa ilon irti alamäestä: viime Rumban yhdeksäs, En Voguen Don't Let Go (Love) ei mahdu enää listalle ollenkaan ja seiska, U2:n Discothéquekin vain niukin naukin.