29.7.17

14–15/1997 (Rumba 7)

Kiinnostavinta uudessa 50 hittiä -listassa ei ole, mitä siitä näkyy vaan mitä siitä ei näy. Peräti neljä tilastomme vakituista vierailijaa, joiden edellinen hitti pääsi Top 5:een, ovat tuoreimmilla viipaleillaan jääneet syystä tai toisesta rajan alle: Madonnan Another Suitcase in Another Hall, Metallican King Nothing, Movetronin Missä sä oot? ja hämmentävimpänä Aikakoneen Aarresaari. Aikakoneella on sentään vielä toiveita noususuunnasta, etenkin jos levy-yhtiö päättää vaihteeksi laittaa singlen myös myyntiin.

Erikoinen puute listalla on myös coverien vähyys. Jos tutuista elementeistä koostuvaa Ain't Talkin' Bout Dubia ei tulkita coveriksi, niin ainoat kierrätykset ovat ehkä jo ensi viikolla pois putoavat Madonnan Don't Cry for Me Argentina ja Kym Mazellen versio Candi Statonin hitistä Young Hearts Run Free. Tosin mukana on aina radioiskelmää, jota en ole kuullut ja joka saattaa paljastua yllättäväksi käännöshitiksi, joten aterimet ovat jo valmiina sanojen syömiseen. Aikka Hakalan Be Seeing You on ainakin kuultu miehen vanhan bändin Bad Signin esittämänä.

Apollo Four Fortylla on putoavista pisteistään huolimatta sauma seuraavaksi ykköseksi, sillä muu kärkikvartetti putoaa sitäkin nopeammin. Don't Speak on nyt viikkolista-aikakauden pitkäikäisin ykkönen, mutta tarvitsisi vielä yhden paalupaikan noustakseen UB40:n saavutukseen: Can't Help Falling in Love viihtyi kesällä 1993 kärjessä kuusi kaksiviikkoista. Jollei Apollo 440 ohita No Doubtia, pitänee vallanvaihtoa odottaa siiheksi, että Kaija Koon Unihiekkamyrsky alkaa saada pisteitä albumimyynnistä.