29.7.17

18–19/1997 (Rumba 9)

Unihiekkamyrskyn johto kestää sekä albumi- että 50 hittiä -listalla, ja Kaija Koolle on muitakin hyviä uutisia: No Doubtin Don't Speak ei taida sittenkään tehdä Rumban tilaston piste-ennätystä. Nykyinen ennätysviisu Kuka keksi rakkauden on enää 70 pisteen päässä, mutta Don't Speakin pitäisi roikkua Top 50:ssä vielä kaksi viikkoa ohittaakseen sen.

Himmeämmät mitalit Kaijan takana menevät Depeche Moden ja U2:n paluulevyjen kakkoslohkaisuille. Jos tammikuussa julkaistut ensimaistiaiset Barrel of a Gun ja Discothéque eivät edustaneet bändien tyypillistä hittisoundia, niin It's No Goodin ja Staring at the Sunin kohdalla tuo tyypillisyys suorastaan häiritsee. Listoilla pärjätään kuin muodon vuoksi (ja vastuksen puutteessa), mutta en usko kummankaan biisin juhlivan enää vuosiäänestyksissä.

Spice Girlsin Spice on tähän asti ollut ainoa vuoden 1996 albumi, jolta on lohkottu neljä Top 20 -hittiä. Tuohon sinänsä maltilliseen saavutukseen eivät ole yltäneet sen kummemmin Aikakone, Metallica kuin J. Karjalainenkaan, mutta nyt mallia näyttää Sueden Coming Up. Trilogian Trash (1), Beautiful Ones (9) ja Saturday Night (6) jälkiä seuraa 20:nneksi etenevä Lazy. Nuo Spice Girlsin hitithän ovat menneet kaikki neljän parhaan joukkoon – tällä viikolla pois putoava Mama jäi sijalle 27.

Lisa Stansfield on tuonut radiosoiton tukemana 50 hittiä -listalle jo neljättä kertaa laulun nimeltä The Real Thing. Edellisistä vastasivat 2 Unlimited, Tony DiBart ja Kingston Wall. Titteleillä All I Want ja Hold On löytyy arkistoista kolme eri biisiä, mutta ainoat suomenkieliset nimet, joita on käytetty edes kahdella hitillä ovat Aamuyö ja Enkeli.