29.7.17

13–14/1996 (Rumba 7)

Miljoonasade kärkkyy 50 hittiä -listan paalupaikkaa jo kolmen pisteen päässä ja ohittanee helposti Oasisin ensi viikolla, mutta takaakin tullaan lujaa. Leningrad Cowboysin paluu nimittäin ylittää kaikki odotukset: suoraan albumilistan kakkoseksi, paikallisradioiden ykköseksi ja Rumbankin tilastossa sijalle 10! Where's the Moon? on vahva ehdokas ensimmäiseksi englanninkieliseksi suomalaisbiisiksi 50 hittiä -listan kärjessä. Bändillä on jo nyt ennätys pisimmässä listatauossa. Those Were the Days oli näet mukana ensimmäisellä listalla elokuussa 1992 pudoten saman tien pois, eikä lehmipojilla ole sittemmin ollut asiaa Top 50:een.

Oasis on erikoisessa tilanteessa halliten sekä tilaston ylintä että alinta sijaa. Wonderwall on sinnitellyt kolminkertaiseksi nappihitiksi, vaikka ei ole käynyt 12. sijaa korkeammalla. Samoin 1500 pisteeseen yltää tällä viikolla ihmeellisen sitkeä singlemyyjä, Leila K:n Electric.

Culture Beatin listaura on ollut tasaista alamäkeä: massiivisen Mr Vainin jälkeiset neljä singleä ovat jääneet aina edeltäjiään pienempiin pisteisiin. Kuudes yritys Crying in the Rain rikkoo nyt trendin noustessaan vahvasti duon kolmanneksi Top 10 -hitiksi. Ahkerimmista hittimaakareista Madonna lisää johtoaan pukaten listalle jo 15. biisinsä, kun One More Chance debytoi sijalla 21. Bon Jovi nousee kakkoseksi 4R:n rinnalle – These Days on kombon kahdestoista single 50 hittiä -listalla.

J. Karjalaisen paluusinglen vastaanotto on odotetun hajanainen. Kakkosraita Missä se Väinö on? on voittanut puolelleen Radio Suomen ja valtaosan paikallisradioista, kun taas tavallista äkäisempi Jiihitti Tyttöni mun saa pisteitä vain Radiomafiasta ja Kiss FM:stä jääden vielä odottamaan debyyttiä Rumban listalla.