29.7.17

13–14/1995 (Rumba 7)

Viime keväänä Lapinlahden lintujen Köyhän taivas kurotti 50 hittiä -listan kärkeen vaivaisella 1,27 pisteen erolla Dr. Albaniin. Tuo ennätys romuttuu nyt, kun U96:n ja Pandoran välille ei saatu marginaalia kuin 0,49 pinnaa! Vaikka Club Bizarren ykkössija vaikuttaa vähän mielivaltaiselta, niin ensi viikolla se lienee selvempi; Don't You Know'n singlemyynti on romahtanut, ja lähin nousija CMX tarvitsisi uusia aluevaltauksia esim. paikallisradiolistalta saavuttaakseen paalupaikan.

Kärkikamppailun kireyttä kuvaa sekin, että biisit ovat soineet uudella Kiss FM -hittiasemalla jokseenkin tasatahtiin. Kiss FM on nyt mukana myös hittien perään merkityissä parhaan osa-alueen koodeissa. Sen ja diskolistan osuudet ovat kuitenkin niin pienet, että K- ja D-kirjaimia käytetään vain ilmiselvissä tapauksissa (kuten diskosoiton kakkonen There Is a Star ja Kissin soitetuimpana listalle jälleen palaava Zombie).

The Prodigyn Poison komeilee singlemyynnin ykkösenä aivan kuin edeltäjänsä No Good (Start the Dance) ja Voodoo People sekä myös emoalbuminsa Music for the Jilted Generation. Kombon suosio Suomessa on muotoutunut sangen poikkeukselliseksi, sillä kotona Englannissa Poison pärjäsi Prodigyn yhdeksästä hitistä kehnoimmin jäätyään 15:nneksi. Albumin ekaa singleä One Lovea ei julkaistu meillä lainkaan.