28.7.17

10–11/1999 (Rumba 5)

Hölmö nuori sydän on 50 hittiä -listan vaivaton ykkönen, vaikka pistekehitys onkin selvästi jäänyt biisistä, jonka debyyttiennätyksen se kaksi viikkoa sitten rikkoi eli My Heart Will Go Onista. Enemmän vaivaa J. Karjalainen Electric Sauna on kohdannut albumilistalla, jossa yllättäen kolme kiekkoa pitää Electric Picnicin takanaan.

Viikon kovin nousija Nothing Really Matters kartuttaa Madonnan etumatkaa sekä hittien että listapisteiden määrässä. Elokuusta 1992 lähtien daami on tilastoitu 22 biisillä, kun Mikko Kuustosella on 16 merkintää. Kolmossijalle tuli vastikään uusi jakaja Aki Sirkesalon saadessa Mykkäkoulullaan 14. hittinsä.

Spinefarmin bändit jaksavat auliisti havainnollistaa, kuinka korkealle hittilistalla voi päästä ilman radiosoittopisteitä. Vahva samanaikainen single- ja albumimyynti on vienyt Amorphisin kahdeksanneksi ja Children of Bodomin kuutoseksi, ja Nightwish kävi tammikuussa viitossijalla. Pelkällä myynnillä voisi teoriassa mennä kärkeenkin asti, jos vastus on heikkoa tällä viikolla edes teoreettinen maksimipistemäärä ei veisi neljättä sijaa  r ylemmäs.

Pelkästään radiosoitolla listalle päässeistä korkeimmalla on Faith Hillin This Kiss. Viime palstan jälkeen minulle kerrottiin, että kaikki radiot soittavat ikivanhaa This Kissiä, koska se on vasta äskettäin julkaistu radiopromona. Ihanko totta, en olisi sitten mitenkään voinut arvata.

Näinä päivinä alkaa muuten oikeasti tuntua siltä, että haukikin on kala vasta sitten, kun se on julkaistu radiopromona tai levy-yhtiön tiedotteena.