30.7.17

8–9/1993 (Rumba 5)

Tilanne tasoittuu 50 hittiä -listan huipulla: koska kärkikaksikon pisteet putoavat yli 30 prosenttia, on ensi kerraksi luvassa tuuletusta. Viime palstalla ennustin I’m Every Womanille hurjaa nousua; nyt povaan, että se ei menekään ykköseksi, koska radiokannatus on jäänyt yllättävän vähäiseksi. Albumin ilmestyessä 2 Unlimited on entistä kovempi luu.

Alempana on sijoituskisa niin tiukka, että vain 11 pisteen vähennys saa Depeche Moden liukumaan seitsemän sijaa. ”Painovoima, tuo vanha veijari”, sanoisi Bluk.

Listalla on ilahduttavan vireitä kotimaisia tulokkaita. Näistä Summerwine ja Kultainen aasi ylsivät jo viimeksi aivan tuntumaan, mutta Kaija Koon Maggie Reilly -kopio Kuka keksi rakkauden on lähtenyt yhtäkkiä etenemään laajalla rintamalla. Sinkkumyynti tuo mukaan omituisia Blanco y negro -julkaisuja, joista Chimo Bayo on sentään havaittu Espanjan Top 10:ssä.

Kuurankukka on nyt eniten 50 hittiä -pinnoja kerännyt levytys, vaikkei koskaan ykköseksi päätynytkään. Se on roikkunut esimerkiksi Radio Suomen jymylevyjen Top 10:ssä täydet puoli vuotta, mikä vastaa aluetoimitukset mukaanlukien ainakin neljääsataa soittokertaa.