30.7.17

10–11/1993 (Rumba 6)

Uusi ykkössija 50 hittiä -listalla heltiää alemmalla pistemäärällä kuin koskaan ennen. Ace of Base pääseekin kärkeen lähes minimaalisilla radiopinnoilla. Tämä ei tietenkään tarkoita, ettei All That She Wants soisi eetterissä; se vain ei satu mahtumaan Discopressin radiolistan tai Radiomafian 20 soitetuimman joukkoon.

Levymyynnin ja radiosoiton suhteuttaminen toisiinsa on juuri siksi vaikeaa, että asemilta ei saa tarpeeksi laajoja soittoraportteja. Oheisella listallakin esimerkiksi I’m Every Woman, Sing Hallelujah ja Deep -hiteille on merkitty radiopisteisiin pyöreä nolla, vaikka ne on ollut aika helppo saada kuulumaan vastaanottimestaan.

Kun Top 20 -kynnys sattuu ylittymään useammalla rintamalla, on biisi vahvoilla. Janitan mitalisija kaatuu siihen, että airplay-kiinnostus on siirtymässä duettoon Samuli Edelmannin kanssa; Oma planeetta perii Maistan maailmaa -sinkun paikan radiopisteiden ykkösenä.

Listalla on ennätykselliset viisi re-entryä, mutta useimmille on hyvä selitys. Open Sesame saa potkua Felixin uudesta miksauksesta ja läsnäolostaan Techno & Dance III -albumilla. Would? puolestaan nosti myyntiään harvinaisella kuvasinglejulkaisulla. Sen sijaan Funkykarkurien ja ikivanhan House of Loven sijat sinkkumyynnin kolmosena ja paikallisradioiden kärkikympissä pistävät hämilleen.