28.7.17

46–47/1997 (Rumba 22)

Spice Girlsin takana 50 hittiä -listan yläpäässä on roima aukko, jota innokkaimmin rientävät täyttämään Metallica ja Hanson. Sillä välin vanhat tutut saavat jatkoaikaa (Barbie Girl on yhdeksättä viikkoa Top 3:ssa), ja Klamydian Kosketus nettoaa nelossijan ilman radiosoittopisteitä. Omituisinta Klamydian asemissa on se, että bändi on ensimmäinen suomalainen neljän parhaan joukossa sitten kesäkuun!

Näillä näkymin 50 hittiä -vuosilistan kärkikymmenikköön ei pääse yhtään kotimaista kappaletta. Ainoa 2000 pisteen ylittäjä on Apulannan Mato, jonka saldo riittää tällä haavaa sijaan 12. Viikkolistojen ykköspaikalle on vuodenvaihteen liiderin, Aikakoneen Nti Grooven lisäksi yltänyt vain Kaija Koon Unihiekkamyrsky.

Vaan prinssi uljas avun tuo, tai oikeastaan Neljä Baritonia. 19:ntenä debytoiva Pop-musiikkia ei voi epäonnistua; ovathan kvartetin jäsenet viimeisen viiden vuoden aikana muistaneet meitä yhteensä 32 hitillä, joista 13 on noussut Top 10:een (mutta kärkeen asti vain yksi). Baritoneina esiintyvät Ismo ja Ilkka Alanko, A.W. Yrjänä ja Kalle Ahola.

Usein syystä tai toisesta uuden nousun kokeneet hitit tekevät lopullisen poistumisensa tavallista vauhdikkaammin – niin myös Maria Montellin And So the Story Goes. Tanskatar vietti neljä viikkoa tilaston yhdeksäntenä, mutta ei suinkaan peräkkäin; välillä luisuttiin 27. sijalle asti. Nyt promootiokäynnin tuoma revival on muisto vain, ja pudotus (9–26) sen mukainen.