29.7.17

44–45/1997 (Rumba 21)

Spice Up Your Lifen kuolinisku ei aivan ehtinyt täksi viikoksi, joten Something About the Way You Look Tonight jatkaa hiukan väsähtäneenäkin 50 hittiä -listan kärjessä. Elättelin jopa toivetta, että As Long as You Love Me ehtisi piipahtaa näiden kahden välissä ykkösenä; kyseessähän on Backstreet Boysin paras, suorastaan klassinen popsingle, eikä kvintetin lukuisista hiteistä yksikään ole selvinnyt paalupaikalle asti.

Kaksi laulua luisuu alaspäin yli 10 prosentin pistelisäyksestä huolimatta. Sekä Eros Ramazzottin Quanto amore sei että La Bouchen You Won't Forget Me saivat viimeviikkoiset sijansa melkein lahjaksi, mutta kisa on nopeasti koventunut; yllättävä tungos tipauttaa Don Huonotkin Top 10:stä. Ja putoajista puheen ollen: jollei vielä tiennyt, minä vuonna uusi Candle in the Wind on tehty, voi lukeman tarkistaa nyt sekä biisin edestä että takaa!

Tää on mun kotini -biisin nousua 20:nneksi voi pitää työvoittona XL 5:lle – kakkosalbumihan nuljahti nopeasti ulos Top 40:stä, eikä Deja vu -sinkku saanut juurikaan tilastomerkintöjä. Tarja Lunnas kompensoi Syksyn sävel -diskaustaan jättämällä voittaja Eino Grönin kymmenen sijan päähän, ja kolmaskin kisan osallistuja kiipeää 34:nneksi. Hausmylly on tehnyt hittejä jo neljälle levy-yhtiölle: Powerin, EMIn ja Sonyn jälkeen tuota nerouden satoa niittää Audiovox.

Chumbawamban Tubthumping etenee nappihitiksi, vaikka ei olekaan käynyt 27. sijaa korkeammalla. Paremmat asemat ovat kariutuneet vaisuun singlemyyntiin; veikkaanpa että moni potentiaalinen ostaja ei kerta kaikkiaan tiedä levyn nimeä. Mikä jumbojambo, ja mitä ne laulaa?