29.7.17

45–46/1994 (Rumba 22)

Vaikka singlen molemmat biisit ovat mukana Kaikista kaikkein -albumilla, niin Heikki Helan Uneton yö palaa nimenomaan singlemyynnin ansiosta 50 hittiä -listan Top 20:een keräten samalla viidennen nappinsa. Uneton yö ei kuitenkaan ole listan pitkäaikäisin hitti, sillä The Gridin Swamp Thing ylittää 22. viikollaan 1500 pisteen rajan – käymättä lainkaan kärkikymmenikössä. Kolminkertaiseksi nappihitiksi ilman Top 10 -sijoitusta on noussut kolme muutakin singleä: Spin Doctorsin Two Princes, Dr. Albanin Sing Hallelujah ja DJ Bobon Keep On Dancing. Swamp Thingiä roikottaa listalla diskosoiton lisäksi Hittibuumi 4 -kokoelman menestys.

Rednexin Cotton Eye Joe katselee Madonnan kantapäitä siitä huolimatta, että biisillä on yli 50 pistettä enemmän kuin noustessaan aikoinaan ykkössijalle. Ero on kapenemaan päin, eikä paluu paalupaikalle olisi hurjakaan yllätys. Temppu on tähän asti onnistunut vain Pet Shop Boysin Go Westiltä vuosi sitten.

Tämän viikon debytanteissa ei ole lainkaan amerikkalaisia, mutta viime viikon listan viisi korkeimmalle noussutta tulokasta olivat kaikki USA:sta. Albumilistan kärkikahdeksikossa on Heikki Helalla vastuksenaan seitsemän jenkkilevyä.