29.7.17

4–5/1994 (Rumba 3)

Suomi rynnii uuden 50 hittiä -listan tulokkaissa: kuuden korkeimman debyytin joukossa ulkomaita edustaa vain frankfurtilaisduo Jam & Spoon, jonka Right in the Night jäi viime listan ulkopuolelle sadasosapisteiden erolla.

20 uutuudesta tietääkseni vain kolme on covereita. Kahdeksanneksi ampaava Jos käännettiin ensiksi nimellä Helli mua hiljaa; alkuperäinen on F.R. Davidin valitettavan unohtumaton Words. Meat Loafin Rock'n Roll Dreams Come Through ilmestyi ensi kerran vuonna 1981 tuottajansa Jim Steinmanin levyllä, ja Carlito's Way -leffassakin soiva Rozallan I Love Music on vanhaa O'Jaysia. Sen sijaan Miisan Hold On on uusi biisi, vaikka samannimisiä löytyy britti- ja jenkkilistojen historiasta kai kymmenkunta.

ZZ Topin Pincushion on kakkossijastaan huolimatta vielä yli 50 pistettä The Signin perässä, mutta on vahvasti nousemassa radioaaltojemme useimmin väärinlausutuksi biisinnimeksi – ja ainakin Radiomafiassa moiseen titteliin vaaditaan todella paljon. Ehkä suositeltavin tapa oppia sanan äänneasu on katsoa Monty Pythonin legendaariset The Spanish Inquisition -sketsit. "Let's poke her with soft cushions!"