28.7.17

30–31/1998 (Rumba 14)

Ace of Base kohotti kesätauon aikana 50 hittiä -listan väsähtänyttä profiilia. Cruel Summer on kerännyt viikkopotteja, joita korkeampiin on yltänyt tänä vuonna vain neljä biisiä. Kvartetin mahdollisuus nousta takaisin Madonnan ohi eniten listapisteitä keränneeksi hittinimeksi on kuitenkin vähäinen – etenkin jos Madonnan seuraava sinkku Drowned World pärjää edeltäjiensä malliin.

Ace of Basen paluu on ollut sinkkupuolella yllättävän vahva: Life Is a Flower pääsi brittitilaston viitoseksi, ja Cruel Summer etenee Hot 100:ssa jouheasti 26–15. USA:n albumilistan debyytti jäi kuitenkin surkeaan sijaan 101, ja Suomenkin hiljaisilla markkinoilla Flowers on vain yhden pykälän ikivanhan Leevi and the Leavings -kokoelman edellä.

Tyttöjen välisestä ystävyydestä pääsi 50 hittiä -ykköseksi ennätyspienillä pisteillä, mutta on myöhemmillä esityksillään osoittanut ansainneensa paalupaikan; ensi viikolla tulee jo tuhat pistettä täyteen. Se on myös pärjännyt singlemyynnissä, vaikka esim. Klamydia kaupittelee kuuden biisin Onnesta soikeena -cd:tä puolet halvemmalla.