30.7.17

30–31/1993 (Rumba 15)

Levykaupoissa on kesällä usein hiljaista, mutta sesonki on suotuisa läpimurtoon radioaalloilla. Uuden 50 hittiä -listan voimanousijat Liisa Akimof, Pääesiintyjät ja dallas Wayne & The Dimlights ovat päässeet yhtä aikaa paikallisradioiden ja Ylen kanavien suosioon. Akimofin Halusit aikaa (unohtaa) on jo kolmosen radiopisteissä. Dallas Waynen She on tietenkin englanninnos J. Karjalaisen Hänestä.

UB40:n ero kakkoseksi nousevaan Culture Beatiin on ennätysmäisen pyöreä 100 pistettä. Hämmästyttävän huomion biisistä teki Levyraadin Raimo Lintuniemi: hän ei muistanut Elvis Presleyn, Andy Williamsin, Stylisticsin, Corey Hartin, U2:n tai vaikkapa Lick the Tinsin näkemystä Can’t Help Falling in Lovesta, vaan kaiveli korvakuulemalta melodian alkuperäksi Giovanni Martinin sävellyksen 1700-luvulta – ja osui oikeaan. Vaikka ainakaan UB40:n version krediiteissä ei Martinia mainita, niin yhteys on huomioitu mm. Fred Bronsonin kirjassa Hottest Hot 100 Hits.

Promises and Lies -albumilla biisi on palannut alkuperäiseen nimeensä, ja brittilistoillakin titteli muutettiin joitakin viikkoja sitten.