28.7.17

24–25/1999 (Rumba 12)

Tyhjiö 50 hittiä -listan yläpäässä on tosiasia – ja tuota tyhjiötä rientävät täyttämään mitä omituisimmat tarjokkaat. Jo 43:nneksi valahtanut tuttu SOAP-rallatus This Is How We Party saa kunnon buustauksen sekä single-, albumi- että kokoelmamyynnistä (se on läsnä tilastoa johtavalla Dance Now 9 -tuplalla) ja kiipeää peräti kahdeksanneksi.

Jos biisi loikkaa kerralla 35 sijaa ylös, sen luulisi moninkertaistaneen pisteensä, mutta This Is How We Partyn parannus on ”vain” 98 prosenttia. Lista on ennätysmäisen tasainen; sen saa toiseen suuntaan kokea Savage Gardenin kestohitti Truly Madly Deeply. Vajaan 20 prosentin pistevähennys suistaa sen 8. sijalta 25:nneksi! Kärjestä puuttuvat pisteet tuntuvat kasautuneen puolenvälin paikkeille, jossa kiista sijoituksista on tiukinta.

Yllättävin antautuja on nappiketjuineen 19 sijaa vajoava My Heart Will Go On. Kaikkien saavutustensa jälkeen sen olisi luullut yltävän enempäänkin kuin 21 listaviikkoon – Titanicin soundtrack on jo ulkona albumien Top 40:stä. Puolta pienemmällä kokonaissaldolla operoiva On kaikki niinkuin ennenkin ja jälleen mukaan ängennyt Pop-musiikkia ovat molemmat nousemassa ensi viikolla listahistorian 10 suurimman kotimaisen hitin joukkoon.

You're My Heart, You're My Soul on toinen 50 hittiä -listan ykkönen, jossa esittäjä on päivittänyt oman vanhan biisinsä – ensimmäinen oli tietysti Elton Johnin Candle in the Wind 1997. Lisäksi kolmessa ykkösessä on ollut suoria ottoja Bee Geesin, Van Halenin ja The Policen alkuperäisversioista: N-Trancen Stayin' Alive, Apollo Four Fortyn Ain't Talkin' Bout Dub ja Puff Daddyn & Faith Evansin I'll Be Missing You.