28.7.17

24–25/1999 (Rumba 12)

Kuudes ykkösviikko 50 hittiä -listalla irtoaa Ricky Martinille varsin vaivattomasti. Tukaloituuko olo lähiaikoina, riippuu tuttuun tapaan jättiaskelman kohti kärkeä ottavasta Madonnasta – tai oikeammin siitä, saako Beautiful Stranger jatkossa lisäpisteitä tulevan Austin Powers -leffan soundtrackin myynnistä. Elokuvan nimisuomennoshan on jo ennalta legendaarinen Agentti, joka tuuppasi minua. USA:ssa albumi debytoi tällä í Iviikolla 14:ntenä, mutta Suomessa leffalevyt käyvät yleensä varovaisesti kaupaksi ennen ensi-iltaa.

Hittilistalla ei ole kotimaista tavaraa yhdeksättä sijaa ylempänä, mutta Bomfunk MC's säntää vakuuttavasti albumitilaston kärkeen. In Stereo on paljolti tuottaja/säveltäjä Jaakko Salovaaran levy, mutta toki B.O.W:lla ja DJ Gismollakin on ansionsa siinä, miksi Bomfunk MC's uppoaa kansaan sulavammin kuin Salovaaran oma, sangen kasvoton JS16-projekti.

Uutuushittejä on niin vähän, että mainitaanpa tässä viimeviikkoiset, saman tien pois pudonneet debyytit: Enrique Iglesiasin Bailamos, Giant Robotin Helsinki Rock City, Mr. Presidentin Give a Little Love ja Lene Marlinin Unforgivable Sinner. Jälkimmäinen on kumma kyllä tilastomme seitsenvuotisen historian eka norjalainen äänite! Vastikään julistettu Tom Waitsin taukoennätys on jo nyt rikki, sillä 43:nneksi nouseva Jimmy ”Oz” Nail oli viimeksi 50 hittiä -listalla syyskuussa 1992.

Läsnäolo Rantarock 99 -kokoelmalla auttaa Don Huonojen Kannibaalia roikkumaan vielä Top 50:ssä, mutta sen kokonaispisteet ovat jäämässä pienemmiksi kuin millään ykköshitillä tähän asti. Muut paalupaikkalaiset ovat yltäneet vähintään kahteen nappiin eli 1000 pisteeseen, mutta Kannibaali on tuosta vielä 17 pinnan päässä. Aika noloa, sillä kyseessä on 50 hittiä -listan sadas ykkönen (hän huomaa vasta jälkikäteen).