27.7.17

13–14/2005 (Rumba 7)

Vuoden ensimmäinen neljännes meni jo, mutta mikään musiikkiesitys ei ole ylittänyt tai ylittämässä 50 hittiä -listalla 2000 pisteen rajaa – yleensä sellaisia tulee vuotta kohden parikymmentä. Synergia on vähissä: viime aikojen suurin singlemenestys Teräsbetoni ei soi radiossa, ja radioykkönen Lab on käynyt kitsaasti kaupaksi.

Vaikka Apulannan Pahempi toistaan ensimmäisenä Levy-yhtiön julkaisuna johtaa ylivoimaisesti hittilistaa, niin esimerkiksi Hiekka keräsi aikoinaan paremmat viikkopisteet ja jäi niillä neljänneksi. Albumilistalta triolle tuli jo kahdeksas paalupaikka, mutta ne ovat keränneet yhteensä vain 12 ykkösviikkoa. Lähes yhtä ekonominen meno kuin Oasisilla, jonka kuudesta brittiykkössinglestä jokainen häipyi kärjestä yhden viikon jälkeen.

Pitkäjänteiset, edes tusinaan listaviikkoon yltävät hitit ovat myös harvinaistumassa, mutta Avril Lavignen Nobody’s Home luuhaa mukana jo 15. viikkoa. Se on kolmas mukavasti menestynyt irroitus Under My Skin -albumilta ja neljäskin pyörii jo MTV:llä, vaikka emolevy ei ilmestyessään käynyt 14. sijaa korkeammalla. Olisiko uudelleenpromootion paikka?

Singlemyyntilistalle on alkanut 90-luvun laihojen vuosien malliin pukata anonyymiä ulkomaanbiittiä – tosin tarkemmassa syynissä siitä löytyy tuttuakin. Tämän viikon debyyteistä Born Slippy, Everywhere ja You Got the Love perustuvat Underworldin, Fleetwood Macin ja Candi Statonin samannimisiin hitteihin. Esittäjistä Solitaire ja Narcotic Thrust ovat mukana jo toista kertaa.