29.7.17

11–12/1994 (Rumba 6)

Taikapeilin Jos sulla on toinen on 50 hittiä -listan historian 23. ykkönen, mutta vasta viides single, joka nousi kärkeen ilman albumin tukea ja ensimmäinen esikoislevy kyseisellä pallilla. Tyttöduo teki selvää jälkeä ja pudotti Jam & Spoonin kakkoseksi, vaikka Right in the Night sai ensimmäistä kertaa laskennassa yli 200 pistettä.

Kotimaisten biisien määrä (27) on taas uusi ennätys, ja tilanne kostautuu erityisesti amerikkalaisten ja brittien asemissa. USA:ta edustaa näyttävimmin sijan 20 Soundgarden, ja englantilaisista Urban Cookie Collective häviää sillekin 18 pykälää – tosin Jam & Spoonin ja Cappellan vokalistit ovat brittejä. Suomalaisten osuutta nostaa se, että Mikko Kuustosella ja Laura Voutilaisella on kolme hittiä, ja Hector sekä Kolmas nainen ovat mukana kahdesti. Ruotsalaisilla on viisi laulua Top 15:ssä!

Listan osa-alueiden painotusta on säädetty niin, että Radiomafian uusimman singlemyyntilistan ykkössijasta saa 10 pistettä enemmän kuin ennen – tämä siksi, että viikoittaisten listojen välinen suuri hajonta ''söi'' singlemyynnin kokonaisvaikutusta. Muutoksen ansiosta mm. 11:nneksi kirmaava Roxetten Sleeping in My Car pääsi messiin jo viime viikolla sijalle 45.