30.7.17

30–31/1992 (Rumba 15)

Uusi lista, uusi listakolumni. 50 hittiähän ei ole pelkkä sinkku- vaan biisitilasto. Tällä kerralla sille on päässyt noin neljä albumiraitaa radiosoittomäärien perusteella (merkitty listaan asteriskilla). Sanon noin, koska merkinnöissä saattaa olla epätarkkuuksia ja pyydänkin levy-yhtiöitä tai muita instansseja huomauttamaan erheistä.

Ensimmäisen listan kaksi kärkibiisiä (This Used to Be My Playground ja Polku) on julkaistu vain singlenä, joten albumimyynnin huomiointi listalaskennassa ei ole liiaksi vähentänyt niiden mahdollisuuksia. Oma hankala lukunsa on Erasuren neljän raidan ep Abba-esque, joka sai sellaisenaan pisteitä sekä disko- että paikallisradiolistalta, eikä biisejä näin ollen voitu erottaa toisistaan. Tilanne on kuitenkin tuiki harvinainen – yleensähän ep-levyilläkin on nimikappale tai hitti ylitse muiden.

Eniten radiopisteitä keräsi listan yllättäjä, turkulaisen Neon 2:n Polku, seuraavina Virve Rosti, Madonna ja Katri Helena. Hyvään saumaan sattui lista-avaus myös Maggie Reillyllä ja Dr. Albanilla, jotka saivat kaksi hittiä Top 10:een. Neljä ruusua on Top 40:ssä kolmella biisillä, mutta kaikki taitavat olla laskusuunnassa. Sinkkumyyntilistaan verratessa löytyy suuriakin eroja: myynnin viitonen, Laura Braniganin kesämiksattu Self Control on pudonnut muiden pisteiden puuttuessa 29:nneksi.